Következő workshop

Home / Következő workshop
Lázadók- avagy európai teák kóstolója

Miért van itt a helyed?

Különleges teák a világ tájairól. Miért épp olyan teát isznak az adott kontinensen? És hogy készítik el? Hogyan alakult ki a teafogyasztási szokás? Sok évig érlelt Puer, matcha portea, jázmin-áztatta tea, chai latte, virágzó tea, vagy éppen magyar tea? Japán vs kínai szertartás? No és hogy teáznak Indiában? Ezekre a kérdésekre fogsz választ kapni ebben a bő két órában. Ez nem csak egy előadás, hanem gyakorlatias, interaktív workshop, ahol minden résztvevő maga készíti el a kóstoláshoz a teákat, a kínai kungfu szertartás szerint, hagyományos teaeszközökkel.

Helyszín

Ételműhely gasztrostúdió, Budapest 1042
Szent István tér 6.

Időpont

2019. szeptember 28. 17:00 - 19:00

Érdekel a teák varázslatos világa?

Néhány évvel ezelőtt egy ilyen kóstoló még nem jöhetett volna létre, hiszen a tea Kínából származik, és mai napig Ázsiában termelnek belőle legtöbbet. Európában egyedül a Portugáliához tartozó Azori- szigeteken folytattak eddig teatermesztést.

De ma már ez már máshogy van. Találunk teát Angliában, Hollandiában, Skóciában, Grúziában, sőt, Magyarországon is. Hogy ennek mi az oka? Sok összetevője van véleményem szerint.

Gyere el, és kóstold meg te is a magyar termesztésű teánkat, az angol, a grúz, az azori és a holland teával együtt. Nem fogod megbánni 🙂

Mi vár Rád ezen a napon?

Miért termesztünk teát Európában? Ennek több oka is van:

– klímaváltozás miatt északabbra tolódik a termőterülete, ez lehetőséget ad nekünk is a termesztésre
– környezettudatosabbak vagyunk, így ha kevesebb hozammal is, de igyekszünk a fogyasztásunk egy részét helyben megtermelni
– kíváncsiak vagyunk: egyszer a szőlőt és a paradicsomot is behozta valaki, akire furcsán néztek, és ma már milyen jó, hogy van magyar borunk és magyar paradicsomunk! Miért ne lehetne magyar teánk is?
– lázadók vagyunk: csakazértis szembemegyünk azokkal a negatív hangokkal, akik azt mondják, ez nem lehetséges, mi értelme, nincs rá szükség, stb… Miért ne lenne? Most meg is kóstolhatod ezeket az újdonságokat!

Mert egy nap Neked is jár...

Mindenkiben lakozik kreativitás. Merülj el a minőségi teák világában, élvezd az illatokat, ízeket, és pár órára zárd ki a külvilágot. Meglátod, hogy mennyi plusz energiát fogsz kapni.

Neked ajánlom a tea tanfolyamot, ha…

  •  szereted a teák ízvilágát és szeretnéd elsajátítani a teafőzés titkait, hogy az otthonodba is hazavihess egy cseppet a teaházak hangulatából;
  •  természetes gyógymódokat, megelőzési lehetőségeket keresel különböző betegségekre;
  •  természetes immunerősítő, stresszoldó módszereket keresel;
  •  gyermeked egészségmegőrzését szeretnéd teákkal támogatni, de nem tudod, mit adhatsz neki nyugodt szívvel;
  •  sportolás kiegészítéseképp szeretnéd fokozni szervezeted méregtelenítését,továbbá természetes vízhajtót keresel a beach body elősegítésére, tökéletesítésére;
  • s zeretsz a konyhában alkotni;
  •  kézműves teakeverékkel lepnéd meg szeretteid, ami az ő igényeikre van szabva;
  •  barátnőkkel szerveznél közös programot, de nem tudod, hova menjetek;
  •  elvinnéd Anyukádat egy igazi Anya-Lánya programra;
  •  olyan élmény ajándékot keresel, ami maradandó, a mindennapokban használható tudást is ad.

Aki a workshopot megálmodta

Varga Marianna vagyok, okleveles kertészmérnök és teaszakértő. 

Küldetésem, hogy népszerűbbé tegyem az otthoni, minőségi teázást.

Ezért nem márkákat vagy teatípusokat képviselek, hanem a teakészítés módját, lehetőségeit mutatom meg, az alapokat tanítom. Hogy azután Te is elindulhass a felfedezés útján, megtalálni a saját teautadat.

Hiszen a tea egészséges, tiszta ital, a teázásélmény, társasági program vagy énidő, és trendi is!

Tarts velem ebben az izgalmas világban!

Marianna

Workshop emlékek

Mindig ilyen jó a hangulat 🙂

Gyakran kérdezitek...

Hány fő vehet részt?

A tea workshop kiscsoportos jellegű, ideális létszám: minimum 5, maximum 15 fő. Az összes szükséges eszközt és teát mi biztosítjuk. A program alatt a teafogyasztás korlátlan, minden szóban forgó teát megkóstolunk, a kurzus után pedig minden résztvevő saját teakeverékkel és a tanfolyam nyomtatott anyagával térhet haza.

Mennyibe kerül?

A tea tanfolyam ára 7.500,- Ft/fő. Gyertek együtt barátoddal, barátnőddel és vásároljatok páros jegyet kedvezményes áron 13.000,- Ft-ért.

Mit kell vinnem?

Minden eszközt és alapanyagot mi biztosítunk! Az sem jelenthet gondot, ha egy hosszú, fárasztó nap után érkezel. A felfrissülésről, a mindennapi stressz oldásáról a teák, gyógyteák és a teaszeánsz aktív gyakorlásának megnyugtató, ellazító hatása garantáltan gondoskodnak!

Mi van, ha mégse tudok részt venni?

Lemondásra 72 órával az esemény előtt van lehetőség. 72 órán belül nem áll módunkban a jelentkezési díjat visszafizetni. A kifizetett hely másra átruházható.

Tea tanfolyamok, tea kurzusok, tea workshopok Budapesten

Hol tudsz jelentkezni ?

Fontos információk

Helyszín

Ételműhely gasztrostúdió, Budapest 1042 Szent István tér 6.

Időpont

2019. szeptember 28.
17:0 - 19:00

Kérdésed van?

Hívj és segítek 🙂
+36 20 294 9375