Víz, víz, víz

Víz, víz, víz

Tea a csészémben, Tudástár
Első bejegyzésként fontosnak tartom elmondani, mennyire lényeges a víz minősége teakészítésnél. Jó teát csak jó minőségű vízből lehet készíteni. Sokan ennek nem tulajdonítanak jelentőséget, egészen addig, míg meg nem kóstolnak egy jó teát klóros csapvízből, majd rögtön utána forrásvízből. Homlokrácsapós a felismerés, hogy mekkora a különbség a két végeredmény között, ami nem csoda, hiszen a tea 99 %-a víz. 1. A jó tea készítéséhez első lépés tehát a megfelelő víz kiválasztása, ami lehet: - Csapvíz, ha az jó minőségű, nem túl kemény, semmiképp nem klóros, vagy vasas. De ebben az esetben is csak hideg, jól kiengedett csapvizet használjunk, hogy friss és oxigéndús legyen, és még jobb, ha egy otthoni vízszűrő kancsón át is tudjuk szűrni, mert az sok klórt kiszűr a vízből, lágyabb, finomabb lesz. Ha túl kemény a csapvizünk,…
Elolvasom!
Tea a csészémben blog első bejegyzése: Vallomás

Tea a csészémben blog első bejegyzése: Vallomás

Tea a csészémben, Tudástár
A Tea számomra sokkal több, mint hogy megiszom egy nagy kanál mézzel náthás időben. A tea felüdülés, kikapcsolódás számomra, egy kis luxus a mindennapokban: * teával várom a barátaimat, ha meglátogatnak, * teakóstoló workshopot tartok lelkes érdeklődőknek, * teás programokat pedig cégeknek, csapatépítő program jelleggel, * teával főzök a konyhámban, * belekeverem a süteménybe, * bonbont töltök vele, * és használom a fürdőszobámban is, * a használt tealeveleket komposztálásra használom, * amit tudok, pedig megtermelek a balkonon, * nyári partikon jeges teával vagy teás koktéllal kápráztatom el a vendégsereget. Tarts velem te is ezen a különleges, hosszú utazáson, merülj el a tea világában.
Elolvasom!