Rólam

Home / Rólam

Varga Marianna, teaszakértő

Mi a küldetésem?

Varga Marianna vagyok, okleveles kertészmérnök, teaszakértő, és Magyarország egyetlen teanagykövete.

Küldetésem, hogy segítségemmel fejlődjön a hazai teakultúra, népszerűbb legyen a teázás, valamint a teacserje hazai termesztését elérhetővé tegyem minden érdeklődő számára.

Nem márkákat vagy teatípusokat képviselek, hanem a teakészítés módját, lehetőségeit mutatom meg, az alapokat tanítom. Hogy azután Te is elindulhass a felfedezés útján, megtalálni a saját teautadat.

Hiszen a tea egészséges, tiszta ital, a teázás élmény, társasági program vagy énidő! Tarts velem ebben az izgalmas világban!

 

Miért fogadd el a tanácsaimat?

A Kertészeti Egyetem elvégzése után a borok világába csöppentem, és az egri  borvidéken, majd Ausztráliában dolgoztam szőlészként, majd borászati laboránsként.
Az 6 hónapos ausztrál gyakorlat után tovább szerettem volna fejleszteni angol nyelvtudásomat, így Magyarország helyett Londonba vettem az irányt. Itt cseréltem le a borkóstolókat teakóstolásra. A britek teaszenvedélye és nyitottsága teljesen magával ragadott. Hat évig dolgoztam itt egy nagy múltú teakereskedésben, ahol folyamatos továbbképzésen, teaklubokban és kóstolókon szerettem bele a valódi teák világába, és sajátítottam el teaismereteimet, és ahol oklevelet is szereztem a teatermesztéstől kezdve feldolgozási technológiai ismereteken át a kóstolás művészetéig.

Mindent, amit a valódi teákról, teakultúrákról, és a teatörténelemről tudok, Londonnak, az ottani mestereimnek (főként Giles Hiltonnak) és a világ  minden tájáról érkező munkatársaimnak, barátaimnak köszönhetem.

Gyógynövények, gyógyteák terén pedig a legjobb gyakorlati tippeket és tearecepteket a nagymamámtól tanultam.
Gyermekkorom óta szemtanúja voltam, ahogy nagymamám gyűjti, termeszti, szárítja, keveri és fogyasztja a különböző gyógyteákat, titkos keverékeket, krémeket készít belőlük minden bajra, sebre, tünetre.