Események betöltése

« Összes Események

Lázadók – avagy európai teák kóstolója

szeptember 28 @ 17:00 - 19:00

7500Ft
Néhány évvel ezelőtt egy ilyen kóstoló még nem jöhetett volna létre, hiszen a tea Kínából származik, és mai napig Ázsiában termelnek belőle legtöbbet. Európában egyedül a Portugáliához tartozó Azori- szigeteken folytattak eddig teatermesztést.
 
De ma már ez már máshogy van. Találunk teát Angliában, Hollandiában, Skóciában, Grúziában, sőt, Magyarországon is. Hogy ennek mi az oka? Sok összetevője van véleményem szerint:
– klímaváltozás miatt északabbra tolódik a termőterülete, ez lehetőséget ad nekünk is a termesztésre
– környezettudatosabbak vagyunk, így ha kevesebb hozammal is, de igyekszünk a fogyasztásunk egy részét helyben megtermelni
– kíváncsiak vagyunk: egyszer a szőlőt és a paradicsomot is behozta valaki, akire furcsán néztek, és ma már milyen jó, hogy van magyar borunk és magyar paradicsomunk! Miért ne lehetne magyar teánk is?
– lázadók vagyunk: csakazértis szembemegyünk azokkal a negatív hangokkal, akik azt mondják, ez nem lehetséges, mi értelme, nincs rá szükség, stb… Miért ne lenne?
 
Egyszer valaki megjegyezte rosszindulatúan, hogy kicsi, biztos nem is olyan jó (?), de a miénk. Ennél sokkal többről van azonban szó. Ha sikerül a teát meghonosítanunk Európában, és Magyarországon, akkor az egész európai mezőgazdasági térképet átrajzoljuk, gazdaságilag, tudományosan is hozzá teszünk valamit, fenntarthatóbbá tesszük a teázás élményét az utókornak.
Azt gondolom hát, egy próbát megér!
 
Gyere el, és kóstold meg te is a magyar termesztésű teánkat, az angol, a grúz, az azori és a holland teával együtt. Nem fogod megbánni 🙂
 
A férőhelyek száma limitált, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Írj nekem a kapcsolat@teaprogramok.hu címre, ha szeretnél csatlakozni, vagy töltsd ki a jelentkezési űrlapot
 
Szeretettel és sok izgalmas teával várlak!
 
 

Részletek

Dátum:
szeptember 28
Időpont:
17:00 - 19:00
Összeg:
7500Ft
Esemény kategóriák:
, , , ,
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/503113407167869/

Helyszín

Ételműhely gasztrostúdió
Szent István tér 6.
Budapest, 1042 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
https://www.facebook.com/etelmuhelygasztrostudio/

A jegyárak tartalmazzák a tea- és gyógytea bemutatót, 5 tételes kóstolót korlátlan visszakóstolási lehetőséggel, a saját, helyszínen elkészített teakeveréket (50g), személyes tanácsadást és a tanfolyam anyagát nyomtatott formában.

Páros kedvezményes jegyek 13.000,- Ft/2 fő áron kaphatóak.

A tea programokra a helyek korlátozott számban érhetőek el a workshop kiscsoportos jellege miatt. A programokra minden esetben bejelentkezés szükséges!

Jelentkezés a tea programokra