Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

5 kontinens teakóstoló + teakeverék készítő workshop BEVEZETŐ

január 18 @ 17:30 - 20:00

7500Ft

Bevezetés a valódi teák világába.

Honnan származik a tea? Mitől fehér-, zöld-, vagy fekete egy tea? Mi az az érlelt tea?

Hol hogyan fogyasztják?

És hogyan fogyasszuk mi?

Kérésetekre minden workshopon egy kontinens teázási szokásait alaposabban körbejárjuk. Most januárban CHAI LATTÉT fogunk készíteni!

A víz hőfoka, áztatási idő, a tea minősége mind meghatározó. Hol rontjuk el leggyakrabban? Ezekre a kérdésekre fogsz választ kapni ebben a két órában. Ez nem csak egy előadás, hanem gyakorlatias, interaktív workshop, ahol minden résztvevő maga készíti el a kóstoláshoz a teákat, a kínai kungfu szertartás szerint, hagyományos teaeszközökkel.

 

A WORKSHOP MENETE: lépésről lépésre átbeszéljük a tea készítés fortélyait (5 aranyszabály), részletesen ismertetem a teatípusokat SZÁRMAZÁS és FELDOLGOZÁS szerint, valamint az ELKÉSZÍTÉSI módjukat. Öt különböző típusú teát KÓSTOLUNK, öt különböző földrészről. Minden résztvevő maga készíti a teáit KÍNAI TEASZETTEK segítségével, szertartás szerint.

 

A workshop második részében a végigkóstolt alapteákból és az ízesítőként felkínált virágokból, fűszerekből, gyógynövényekből és szárított gyümölcsökből mindenki összeállíthatja egyedi, saját ízlésének leginkább megfelelő teakeverékét, amit aromazáró papírtasakban, saját címkével ellátva haza is vihet.

A tanfolyam anyagát kinyomtatott formában minden résztvevő megkapja.

A férőhelyek száma limitált, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött.

 

Részletek

Dátum:
január 18
Időpont:
17:30 - 20:00
Összeg:
7500Ft
Esemény kategóriák:
, , , ,

Helyszín

Ételműhely gasztrostúdió
Szent István tér 6.
Budapest, 1042 Magyarország
+ Google Térkép
Honlap:
https://www.facebook.com/etelmuhelygasztrostudio/

A jegyárak tartalmazzák a tea- és gyógytea bemutatót, 5 tételes kóstolót korlátlan visszakóstolási lehetőséggel, a saját, helyszínen elkészített teakeveréket (50g), személyes tanácsadást és a tanfolyam anyagát nyomtatott formában.

Páros kedvezményes jegyek 13.000,- Ft/2 fő áron kaphatóak.

A tea programokra a helyek korlátozott számban érhetőek el a workshop kiscsoportos jellege miatt. A programokra minden esetben bejelentkezés szükséges!

Jelentkezés a tea programokra