Matcha macaron házilag

Home / Receptek / Matcha macaron házilag

A legjobb macaron alapreceptet Martha Stewart-tól „tanultam”.

 

Rengeteg alaprecept ismert, szinte mindenki más és más arányokat használ. Én Martha Stewart receptjét használom, mert benne bízom, szeretem a receptjeit. A jó alapanyagot aztán kedvedre ízesítheted, színesítheted. Nekem a teás macaronok a kedvenceim. Nézzük most meg, hogyan készítsünk üde zöld matcha macaronokat.

 

Amerikai recept lévén a mértékegységeket bögrében adja meg a recept, ami nagyon egyszerűvé teszi a sütést, ha megszokod. Válassz ki egy kb 2 dl-es bögrét és használd mindig ugyanazt sütésekhez.

 

Hozzávalók:

 

-Mandulaliszt helyett Martha hántolt mandulát és porcukrot darál össze, így jobb lesz az alapanyagunk.

 

1 bögre hántolt mandula (kb. 15 dkg)+ fél bögre porcukor (kb. 10 dkg) konyhai robotgépben finomra darálva = ez lesz a mandulalisztünk. Átszitálom egy tálba.

 

-2 db tojásfehérje

 

-1/4 bögre kristálycukor

 

-1 teáskanál matcha por

 

-habzsák 1 cm átmérőjű nyomócsővel.

 

 

Elkészítés:

 

Kemény habbá verem a 2 tojásfehérjét a kristálycukorral, majd óvatosan hozzákeverem spatulával a matcha porral összekevert mandulaliszthez, 37-szer. Igen, így mondja, 37-szer körbehaladok, majd lenyomom a spatulával. Nem kell gyorsan és sokáig sem keverni, nehogy összetörjük a tojásfehérjét.

 

Egy pohárba állítom a habzsákot, végét visszahajtom, így fogom megtölteni az alapanyaggal.

 

Sütőlapra 2 cm átmérőjű, egyforma köröket nyomok. Ezután 2-szer a pulthoz veregetem a sütőlapot, hogy laposak legyenek a félköreim, és 175 fokos sütő alsó részébe tolom. 13 perc alatt készre sütöm. A sütési idő felénél megfordítom a tepsit, hogy a másik rész kerüljön belülre.

 

Miután kihűltek a kalapok, krémmel vagy lekvárral összeragasztom, és hűtőbe teszem 24 órára. Fogyasztás előtt 2 órával kiveszem hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, és már fogyasztom is.

 

Matcha poros macaron kalapokhoz a következő ízű krémek illenek legjobban, de bátran kísérletezz más ízekkel is, tetszés szerint: tonkababos krém, csokikrémes krém, vaníliás krém, fehércsokis krém.

Sok sikert!

 

 

JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!! JÁTÉK!!!

Próbáld ki a receptet, küldd be a fotót a kapcsolat@teaprogramok.hu címemre vagy a Facebook oldalunkra és örömmel közzéteszem a blogomban. A beküldők között egy tasak matcha tea port sorsolok ki.