Esküvőszezon teás szemmel

Home / Tudástár / Tea a világban / Esküvőszezon teás szemmel

Mire használhatod a teát, hogy még különlegesebbé tedd a nagy napot?

 

1, Használhatsz teás ültetőkártyát, ami köszönőajándék is egyben.

A teakeverék igazodhat az ifjú pár ízlésvilágához, amit együtt, egyéni igények alapján állítunk össze. Címkéje pedig illeszkedhet az Esküvő, a lagzi helyszínének dekorációjához, színvilágához. Kérhettek rá egyedi szöveget, esküvői idézetet is.

A vendégek biztosan még évek múlva is emlegetni fogják a szokatlan, ám kedves és figyelmes ajándékot.  Részletekért kattints de: https://bolt.teaprogramok.hu/eskuvoi-koszonetajandekok/

 

2, Állófogadás, vendégek érkezése: ismerős? Ilyenkor általában pezsgővel szokták fogadni a szertartás előtt szállingózó vendégeket, aki pedig nem fogyaszt alkoholt, borzalmas gyerekpezsgőt kap. Miért ne érdemelnék meg az alkoholkerülők is az elegáns fogadtatást? Várjátok őket teával, így biztosan minden vendég elégedett lesz.

 


3,
Ha az este alatt szeretnétek programot, de inkább kerülitek a hagyományos esküvői népi játékokat, akkor szervezzetek teakóstolót a násznépnek. Néhány különlegesség, egy kis szakértelem, és máris feledhetetlen lesz az este. Nem csak a ti számotokra, hanem a vendégek számára is. (gyorstalpaló képzésért keressetek bátran, de ha nem vagytok ennyire bevállalósak, én is levezénylem szívesen a kóstoltatást)

 


4,
Ha igazán elegáns, egyedi programmal szeretnétek még meghittebbé varázsolni a szertartást, zárjátok le teaszertartással. Ismeritek azt a hagyományt, amikor a két család egyesülését gyertyagyújtás szimbolizálja? A menyasszony édesanyja meggyújt egy gyertyát, a vőlegény édesanyja egy másikat, az ifjú pár pedig ezzel a két lánggal meggyújta a közös gyertyájukat, ezzel szemléltetve, hogy megszületett egy harmadik, új család. Nagyon szép szertartás, de ugyanezt megtehetitek teával is:
a menyasszony édesanyja beleszórja a tealeveleket egy porcelán teaedénybe, a vőlegény édesanyja ráönti a forró vizet, a vőlegény pedig ezután tálalja az elkészült teát, amit közösen, egy csészéből fogyasztanak el a menyasszonnyal. Ebben az esetben ugyanebből a teából érdemes a köszönőajándékokat is készíteni, hogy a násznép is részese lehessen otthon a teaélménynek. Sőt, nagyobb mennyiséget is vásárolhattok, így minden évfordulón újra és újra megkóstolhatjátok a ti teátokat.

 

Ezt a szertartási módot egy amerikai bloggertől, a World of tea bloggerétől hallottam, akit a tea hozott össze a feleségével, ezért mindenképp szerették volna, ha a tea megjelenik az esküvőjükön is. Az alábbi képek az ő esküvőjükön készültek.

 

Ha ti is, kedves házasulandók, kedvet kaptatok egy kissé extravagáns, ám nagyon elegáns programhoz, keressetek bizalommal a kapcsolat@teaprogramok.hu elérhetőségen. A saját, egyedi teátok kiválasztásában, a program megszervezésében és/vagy lebonyolításában is szívesen segítek.

 


 

Fotók: http://www.worldoftea.org/