Epres-mentás jeges tea

Home / Receptek / Epres-mentás jeges tea

Ha itt az eperszezon, készíts belőle szörpöt, hogy egész évben élvezhesd az illatát, édes ízét. Ha pedig van eperszörpöd, időnként használd frissítő jeges tea készítéséhez!

 

Egész nyáron variálhatod az alábbi alapreceptet bodzaszörppel, málnaszörppel, szederszörppel, vagy ami épp akad a konyhádban. Megunhatatlan!

 

Hozzávalók:
– 1 dl sűrű eperszörp
– 2 csapott evőkanál szálas zöld tea (pl. Gunpowder)
– 8 dl 75 C fokos víz
– 4 dl hideg víz
– fél lime kifacsart leve
– friss mentalevelek

 

Elkészítés:
Öntsd le a szálas zöld teát nem forróbb, mint 75 C fokos vízzel, majd áztasd 3 percig. Szűrd át egy hőálló tálba vagy fazékba, öntsd hozzá a 4 dl hideg vizet és az eperszörpöt. Facsarj bele egy fél lime (zöldcitrom) levét és tedd hűtőszekrénybe 2 órára. Tálaláskor öntsd át egy jégkockákkal és friss mentabóbitákkal teli üvegkancsóba, és már tálalhatod is.
8 pohárral lesz belőle.