Karácsonyi tea készítés és mézeskalács festés

Két gasztroajándék egy workshopon! Fűszerek, illatok, színes szalagok, gyönyörű csomagolás, karácsonyi zene, ínycsiklandó gőzölgő tea és karácsonyi mézeskalács vár ezen a téli estén. * Mindent megkóstolunk, ami melengető és karácsonyi, megtanuljuk, melyik teához milyen fűszer vagy aszalt gyümölcs illik leginkább, mitől karácsonyi egy tea, és melyik családtagodnak milyet ajánlok. A finom falatok és forró teák mellett elkészíthetsz egy karácsonyi teakeveréket díszcsomagolásban, ami tökéletes ajándék lehet szerettednek, vagy magadnak. * Isteni mézeskalácsokkal is készülök, dekoráció nélkül. Ezt te fogod kidíszíteni, amilyenre szeretnéd! Szalaggal átkötve, vagy celofánba téve ezt is hazaviheted a teáddal együtt. Maximális létszám 15 fő, így bejelentkezés szükséges. Írj nekem a kapcsolat@teaprogramok.hu címre. Helyedet a részvételi díj átutalásával tudod biztosítani. Várlak szeretettel és sok-sok fűszeres-gyümölcsös, lélekmelengető teával.
Elolvasom!

5 kontinens teakóstoló + teakeverék készítő workshop HALADÓ

5 kontinens teakóstoló HALADÓKNAK Ha már részt vettél a bevezető tanfolyamon, itt a helyed! Ha nem, de szívesen teázol otthon, és tisztába vagy az alapteákkal, akkor is várlak. Teakülönlegességeket hozok! Hogy kerül a pirított rizs a teába? Hogyan készül a virágzó tea? Mi az a Matcha? Mikor igyunk Puer teát? És még egy meglepetés teakülönlegesség vár! A víz hőfoka, áztatási idő, a tea minősége mind meghatározó teakészítésnél. Ezeket sem hagyjuk ki, fő az ismétlés! Ez nem csak egy előadás, hanem gyakorlatias, interaktív workshop, ahol minden résztvevő maga készíti el a kóstoláshoz a teákat, a kínai kungfu szertartás szerint, hagyományos teaeszközökkel. A WORKSHOP MENETE: lépésről lépésre átbeszéljük a tea készítés fortélyait (5 aranyszabály), részletesen ismertetem a teatípusokat SZÁRMAZÁS és FELDOLGOZÁS szerint, valamint az ELKÉSZÍTÉSI módjukat. Öt különböző típusú teakülönlegességet KÓSTOLUNK, öt…
Elolvasom!

5 kontinens teakóstoló + teakeverék készítő workshop BEVEZETŐ

Bevezetés a valódi teák világába. Honnan származik a tea? Mitől fehér-, zöld-, vagy fekete egy tea? Mi az az érlelt tea? Hol hogyan fogyasztják? És hogyan fogyasszuk mi? A víz hőfoka, áztatási idő, a tea minősége mind meghatározó. Hol rontjuk el leggyakrabban? Ezekre a kérdésekre fogsz választ kapni ebben a két órában. Ez nem csak egy előadás, hanem gyakorlatias, interaktív workshop, ahol minden résztvevő maga készíti el a kóstoláshoz a teákat, a kínai kungfu szertartás szerint, hagyományos teaeszközökkel. A WORKSHOP MENETE: lépésről lépésre átbeszéljük a tea készítés fortélyait (5 aranyszabály), részletesen ismertetem a teatípusokat SZÁRMAZÁS és FELDOLGOZÁS szerint, valamint az ELKÉSZÍTÉSI módjukat. Öt különböző típusú teát K Ó S T O L U N K, öt különböző földrészről. Minden résztvevő maga készíti a teáit KÍNAI TEASZETTEK segítségével, szertartás szerint. A…
Elolvasom!

Cold brew, gaiwan és társai

A modern teakészítési eszközök workshopja- avagy túl a teatojáson. Letűnni látszik az idő, amikor a teakészítő csak belelógat egy filtert egy bögre forró vízbe. Már kíváncsi a tea VALÓDI ízére, odafigyel az elkészítés módjára, az áztatási időre. De milyen eszközökre lehet szükségünk egy tökéletes tea elkészítéséhez? Melyik modern eszköz mire jó? Ezen a workshopon a teakészítés különböző eszközeit fogjuk kipróbálni, tesztelni és megkóstolni az általuk elkészített teát. Előkerül a matcha ecset, a gaiwan, a cold brew szűrő, a mini teáskannák. A program második részében pedig minden résztvevő összeállíthat 20 féle összetevőből egy saját teakeveréket, amit haza is vihet. Hogy otthon is lehessen folytatni a teakészítést, a teázást. https://www.teaprogramok.hu/workshop/
Elolvasom!

Magyar teaprojekt beszámoló és teakóstoló

Valódi teák a Föld körül. Már Európában is elérhető lenne? Holland tea kóstolóval és élménybeszámolóval! + vakkóstoló   A program első részében mesélek a  holland teaútról, a magyarországi teatermesztés lehetőségeiről, közben megkóstoljuk, összehasonlítjuk a Hollandiában termesztett teát a világ teáival. Mindenki egyénileg készíti a teákat, kínai eszközöket használva, a kungfu teaszertartás szerint. Megkóstoljuk azt a teát is, ami saját kezemmel szedtem, fonnyasztottam, sodortam. Ugyanezt fogjuk Magyarországon is termeszteni!   A program második részében vakkóstolással teszteljük az európai teát! Vajon felismered ízről, hogy melyik termett a közelben? Vagy tényleg csak a vulkanikus hegyvidéken terem jó tea? Gyere, és járj utána! A tanfolyam kiscsoportos, előzetes bejelentkezés szükséges. Helyedet a részvételi díj átutalásával tudod biztosítani. Helyfoglaláshoz írj nekem: kapcsolat@teaprogramok.hu
Elolvasom!