Nyárindító cold brew teák workshop

Legyen szó kerti partiról, grillezésről, szülinapról, gyerekzsúrról, nyári esküvőről, vagy akár csak vendégvárásról, a hidegáztatott, COLD BREW teák nem hiányozhatnak az italkínálatból! Nem kell többé üdítőkre költened, amik ráadásul cukrozottak, készíts vendégeidnek inkább egészséges, cold brew teákat. Jeges tea vagy cold brew tea? Mi a különbség? Ezen a workshopon ez is kiderül, valamint megnézzük, mely teatípusokkal működik legjobban, mennyi tealevél szükséges hozzá, milyen hosszú ideig áztathatod, és megkóstolunk egy jeges, jégkockákon készített MATCHA teát is. Amíg hűlnek a teáink, természetesen hagyományos módon elkészítve is megkóstoljuk őket. Valamint azt is elárulom, hogyan tudsz teákból egészséges, HÁZI JÉGKRÉMET készíteni. A férőhelyek száma limitált, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Írj nekem a kapcsolat@teaprogramok.hu címre, ha szeretnél csatlakozni, vagy töltsd ki a jelentkezési űrlapot: https://www.teaprogramok.hu/jelentkezes/
Elolvasom!
Cold brew teák

Cold brew teák

Receptek, Tea a csészémben, Teás receptek
A nyár slágere idén is a hidegáztatott, avagy a cold brew teák lesznek! Hogyan készítsd el?     Íme az én tippjeim, vagyis ahogy én készítem: fogj egy üvegkancsót, vagy duplafalú, szűrős teás kulacsot (ilyen a Chai Buddy is) tegyél annyi szálas tealevelet, ami éppen elfedi az alját töltsd fel hideg vízzel, és tedd hűtőszekrénybe minimum 1, maximum 8-10 órára. Tipp: ha elkészíted este, beteszed a hűtőszekrény ajtajába, és egész éjjel áztatod, reggelre kész lesz a tökéletes hideg teád, amit magaddal vihetsz az irodádba, tárgyalásra, utazáshoz, de a strandra is! Minden teatípus jól működik vele, készíthetsz zöld teát, fekete teát, gyümölcs teát, gyógynövény teát de fehér teát is. Az én kedvencem a jázmin zöld tea, a hidegáztatás sokkal jobban kihozza a jázmin üde ízét.   Jeges matcha: ha elég bátor…
Elolvasom!
Matcha, a legnemesebb zöld tea

Matcha, a legnemesebb zöld tea

Tea a csészémben, Tudástár
Különlegességét a porrá őrlés adja. A nagy levelű, magas minőségű zöld tealeveleket malomkövek között finom porrá zúzzák, amit egy szertartás során forró vízben oldanak fel, habosra keverik és úgy fogyasztják. Ennek oka, hogy így az egész tealevél belekerül a csészénkbe és fogyasztásra kerül, így a jótékony tulajdonságokat fokozottan élvezzük, hiszen a teát nem szűrjük le, hanem megisszuk az egészet. Az ilyen tea antioxidáns-tartalma tízszerese is lehet az „áztatott”, hagyományos zöld teáéhoz képest, ahol viszont csak 1 percig áztatjuk, majd leszűrjük a leveleket. Miért számít ritkaságnak és különlegességnek: -Matcha teát kizárólag Japánban készítenek,-szüret előtt 2 héttel árnyékosítanak, hogy a fényszegény környezet intenzívebb klorofill-termelésre kényszerítse a növényt, ettől sokkal sötétebb, intenzívebb zöld színe lesz-a legjobb, válogatott leveleket zúzzák csak porrá gránitkövek között, ami igen hosszadalmas procedúra, hiszen por finomságúvá kell őrölni ahhoz,…
Elolvasom!
Matcha teás reggeli turmix

Matcha teás reggeli turmix

Receptek, Tea a csészémben
Igazi vitaminbomba reggeli egy lusta vasárnap délelőttre: ez a kedvenc matcha teás banánturmixom!Így készítheted el:Hozzávalók: - egy pohár tej vagy növényi tej - egy érett banán - egy teáskanál méz - egy teáskanál matcha zöld tea por.Elkészítés:A banánt karikázd fel, és a többi hozzávalóval csak dobáld bele a turmixgépbe, és turmixold jól össze. Kész is a finom, tápláló, vitamindús és energiabomba reggeli!  
Elolvasom!
Tavaszi teatippek 2. rész: Tavaszi fáradtság ellen

Tavaszi teatippek 2. rész: Tavaszi fáradtság ellen

Tea a csészémben, Tudástár
Idén korán érkezik a tavaszi fáradtság. Az enyhe idő miatt sok ismerősöm panaszkodik gyakori fejfájásra, levertségre, fáradtságra… Ezek mind a tavaszi fáradtság tünetei. Miért érezzük így magunkat, amellett, hogy várjuk a tavaszt és örülünk a jó időnek? A fő ok: télen a szervezetünk lelassul, „raktároz”. Többet, vagy nehezebb ételeket eszünk, kevesebbet mozgunk, rövidek a nappalok, korán sötétedik, így akár 3-4 órával kevesebbet vagyunk a levegőn, mint tavasztól őszig. Tavasszal, ahogy ébredezik a természet, hosszabbodnak a nappalok, a szervezetünk is ébredezni kezd, megkezdi az öntisztító, méregtelenítő folyamatokat, valamivel gyorsul az anyagcserénk, észrevétlenül több időt töltünk otthonunktól távol, hiszen tovább világos van. Ezek a folyamatok fáradttá tesznek, kimerültnek érezzük magunkat, hiszen szervezetünk „dolgozik”. Mit tegyünk ellene? Gyorsítsuk meg a tisztító folyamatokat, egy kis rásegítéssel! Méregtelenítő szerveink a vese, máj és epe, ezek…
Elolvasom!
Matcha macaron házilag

Matcha macaron házilag

Receptek, Tea a konyhámban
A legjobb macaron alapreceptet Martha Stewart-tól „tanultam”.   Rengeteg alaprecept ismert, szinte mindenki más és más arányokat használ. Én Martha Stewart receptjét használom, mert benne bízom, szeretem a receptjeit. A jó alapanyagot aztán kedvedre ízesítheted, színesítheted. Nekem a teás macaronok a kedvenceim. Nézzük most meg, hogyan készítsünk üde zöld matcha macaronokat.   Amerikai recept lévén a mértékegységeket bögrében adja meg a recept, ami nagyon egyszerűvé teszi a sütést, ha megszokod. Válassz ki egy kb 2 dl-es bögrét és használd mindig ugyanazt sütésekhez.   Hozzávalók:   -Mandulaliszt helyett Martha hántolt mandulát és porcukrot darál össze, így jobb lesz az alapanyagunk.   1 bögre hántolt mandula (kb. 15 dkg)+ fél bögre porcukor (kb. 10 dkg) konyhai robotgépben finomra darálva = ez lesz a mandulalisztünk. Átszitálom egy tálba.   -2 db tojásfehérje  …
Elolvasom!