Karácsonyi tea készítés és mézeskalács festés

Két gasztroajándék egy workshopon! Fűszerek, illatok, színes szalagok, gyönyörű csomagolás, karácsonyi zene, ínycsiklandó gőzölgő tea és karácsonyi mézeskalács vár ezen a téli estén. * Mindent megkóstolunk, ami melengető és karácsonyi, megtanuljuk, melyik teához milyen fűszer vagy aszalt gyümölcs illik leginkább, mitől karácsonyi egy tea, és melyik családtagodnak milyet ajánlok. A finom falatok és forró teák mellett elkészíthetsz egy karácsonyi teakeveréket díszcsomagolásban, ami tökéletes ajándék lehet szerettednek, vagy magadnak. * Isteni mézeskalácsokkal is készülök, dekoráció nélkül. Ezt te fogod kidíszíteni, amilyenre szeretnéd! Szalaggal átkötve, vagy celofánba téve ezt is hazaviheted a teáddal együtt. Maximális létszám 15 fő, így bejelentkezés szükséges. Írj nekem a kapcsolat@teaprogramok.hu címre. Helyedet a részvételi díj átutalásával tudod biztosítani. Várlak szeretettel és sok-sok fűszeres-gyümölcsös, lélekmelengető teával.
Elolvasom!

5 kontinens teakóstoló + teakeverék készítő workshop HALADÓ

5 kontinens teakóstoló HALADÓKNAK Ha már részt vettél a bevezető tanfolyamon, itt a helyed! Ha nem, de szívesen teázol otthon, és tisztába vagy az alapteákkal, akkor is várlak. Teakülönlegességeket hozok! Hogy kerül a pirított rizs a teába? Hogyan készül a virágzó tea? Mi az a Matcha? Mikor igyunk Puer teát? És még egy meglepetés teakülönlegesség vár! A víz hőfoka, áztatási idő, a tea minősége mind meghatározó teakészítésnél. Ezeket sem hagyjuk ki, fő az ismétlés! Ez nem csak egy előadás, hanem gyakorlatias, interaktív workshop, ahol minden résztvevő maga készíti el a kóstoláshoz a teákat, a kínai kungfu szertartás szerint, hagyományos teaeszközökkel. A WORKSHOP MENETE: lépésről lépésre átbeszéljük a tea készítés fortélyait (5 aranyszabály), részletesen ismertetem a teatípusokat SZÁRMAZÁS és FELDOLGOZÁS szerint, valamint az ELKÉSZÍTÉSI módjukat. Öt különböző típusú teakülönlegességet KÓSTOLUNK, öt…
Elolvasom!

5 kontinens teakóstoló + teakeverék készítő workshop BEVEZETŐ

Bevezetés a valódi teák világába. Honnan származik a tea? Mitől fehér-, zöld-, vagy fekete egy tea? Mi az az érlelt tea? Hol hogyan fogyasztják? És hogyan fogyasszuk mi? A víz hőfoka, áztatási idő, a tea minősége mind meghatározó. Hol rontjuk el leggyakrabban? Ezekre a kérdésekre fogsz választ kapni ebben a két órában. Ez nem csak egy előadás, hanem gyakorlatias, interaktív workshop, ahol minden résztvevő maga készíti el a kóstoláshoz a teákat, a kínai kungfu szertartás szerint, hagyományos teaeszközökkel. A WORKSHOP MENETE: lépésről lépésre átbeszéljük a tea készítés fortélyait (5 aranyszabály), részletesen ismertetem a teatípusokat SZÁRMAZÁS és FELDOLGOZÁS szerint, valamint az ELKÉSZÍTÉSI módjukat. Öt különböző típusú teát K Ó S T O L U N K, öt különböző földrészről. Minden résztvevő maga készíti a teáit KÍNAI TEASZETTEK segítségével, szertartás szerint. A…
Elolvasom!

Tea shop

TEA BOLTOT NYITUNK EGYETLEN NAPRA! Teáink és teaprogramok szolgáltatásunk most élőben is bemutatkozik, Budapest belvárosában. MI VÁR RÁD EZEN A KÜLÖNLEGES NAPON? - kipróbálhatod kínai teaszettjeinket, - megkóstolhatod és megvásárolhatod a teáinkat, - személyes tanácsadással segítünk a neked leginkább megfelelő teakeveréket kiválasztani, - szakértői segítséget kérhetsz gyógynövények- gyógyteák témában, - kedvezményesen lefoglalhatod helyedet egy következő tea workshopra, vagy csapatépítő teaprogramra. DE EZ NEM MINDEN! Az egész nap az egészség-tudatosság jegyében telik majd. Találkozhatsz más termékekkel is, biokozmetikumok, bio sminktermékek, parfümök és személyes tanácsadás vár még rád ugyanezen a helyszínen. Várunk szeretettel 10.00- 20.00 óráig egy csésze finom teára, szaktanácsadásra vagy csak egy kötetlen beszélgetésre.
Elolvasom!
Tea a világban – Kína

Tea a világban – Kína

Tea a világban, Tudástár
A világ teatermesztő nagyhatalma még ma is Kína, ahol 1,3 milló tonna tealevelet takarítanak be évente.A Kínai teaceremóniát a mai napig hasonló módon gyakorolják. A tealeveleket közvetlenül a porcelán vagy agyag csészébe teszik, leforrázzák, majd letakarják egy porcelán vagy üvegfedővel, amíg a levelek áznak. A lefedett csészét „guy wan” -nak vagy „zhong” –nak hívják.A teát kétféleképpen fogyasztják: a csésze tetejét picit félrecsúsztatva isszák a teát, a fedővel visszatartva a leveleket. Vagy átöntik egy kis szűrőn keresztül egy csőrös kiöntőbe, onnan egy teáscsészébe, és abból fogyasztják. Ez a kungfu teaszertartás, amit mai napig gyakorolnak.A teafüvet többször is leforrázzák. Az első főzet a koffeintartalom 80 %-át tartalmazza, így ha ekkor kidobnánk a teafüvet, akkor elveszítenénk nemcsak a maradék 20 % koffeintartalmat, de a teljes íz és aroma kiteljesedését is megakadályoznánk.Minél érettebb, testesebb…
Elolvasom!