5 kontinens teakóstoló és a cold brew teák

5 kontinens teakóstoló, fókuszban a hidegáztatott, cold brew teákkal. A WORKSHOP MENETE: lépésről lépésre átbeszéljük a tea készítés fortélyait (5 aranyszabály), részletesen ismertetem a teatípusokat SZÁRMAZÁS és FELDOLGOZÁS szerint, valamint az ELKÉSZÍTÉSI módjukat. Öt különböző teát KÓSTOLUNK, különböző földrészekről. Minden résztvevő maga készíti a teáit KÍNAI TEASZETTEK segítségével, szertartás szerint. Külön időt szentelünk az új trend, a cold brew teák készítési szabályainak, majd megkóstolunk több verziót is. Itt a jó idő, érdemes hideg teákkal hűsíteni magunkat, családtagjainkat. Tudtad például, hogy már előző este beáztathatod a tealeveleket, és reggelre kész lesz a tökéletes jeges teád? Elronthatatlan!! A workshop második részében a végigkóstolt alapteákból és az ízesítőként felkínált virágokból, gyógynövényekből, fűszerekből mindenki összeállíthatja egyedi, saját ízlésének leginkább megfelelő teakeverékét, amit aromazáró papírtasakban, saját címkével ellátva haza is vihet. Részvételi díj 7500 ft/fő…
Elolvasom!
Cold brew teák

Cold brew teák

Receptek, Tea a csészémben, Teás receptek
A nyár slágere idén is a hidegáztatott, avagy a cold brew teák lesznek! Hogyan készítsd el?     Íme az én tippjeim, vagyis ahogy én készítem: fogj egy üvegkancsót, vagy duplafalú, szűrős teás kulacsot (ilyen a Chai Buddy is) tegyél annyi szálas tealevelet, ami éppen elfedi az alját töltsd fel hideg vízzel, és tedd hűtőszekrénybe minimum 1, maximum 8-10 órára. Tipp: ha elkészíted este, beteszed a hűtőszekrény ajtajába, és egész éjjel áztatod, reggelre kész lesz a tökéletes hideg teád, amit magaddal vihetsz az irodádba, tárgyalásra, utazáshoz, de a strandra is! Minden teatípus jól működik vele, készíthetsz zöld teát, fekete teát, gyümölcs teát, gyógynövény teát de fehér teát is. Az én kedvencem a jázmin zöld tea, a hidegáztatás sokkal jobban kihozza a jázmin üde ízét.   Jeges matcha: ha elég bátor…
Elolvasom!