Bodzás jeges tea és limonádé

Home / Receptek / Bodzás jeges tea és limonádé
Legutóbbi biciklizésem alkalmával nem tudtam ellenállni a bodza bódító illatának, így félreálltam, és az erdőben szedtem egy jó 10-12 fej tenyérnyi virágot. Megfigyelted már közelről, mennyire szép a bodza virága? Sok-sok apró, ötszirmú kis virágból áll a virágzata, aminek a színe és az illata is gyönyörű!

 

Hazaérkezvén rögtön nekiálltam a bodzalimonádé készítésének, mivel ha kihullik a virágpor, már nem lesz olyan jó édes, bodzás az italunk.

 

4 liter vízhez adtam 40 dkg cukrot és karikáztam fel 2 nagy citromot, majd beletettem a 12 fej virágzatot, lefedtem, és árnyékos, hűvös helyre tettem 2 egész napra. Ezután átszűrtem az egészet kimosott üvegekbe, és azóta a hűtőben pihennek és csak arra várnak, hogy hétvégén felszolgáljam az érkező vendégeknek, néhány színes szívószál és egy vödör jég társaságában.

 

 

Felnőtt társaságnak feldobom egy kis zöld teával, amitől még különlegesebb, frissítőbb, „dögösebb” lesz.

 

Így készítem:

 

-3 púpozott teáskanál szálas zöld teából

 

-és fél liter vízből erős zöld teát készítek.

 

Hagyom hűlni 30-60 percig. Ezután egy 2 literes üvegkancsóba teszek jégkockákat, ráöntök egy liter bodzás limonádét, majd a fél liter zöld teát. Édesíteni nem szükséges a teát, hiszen a limonádénk elég édessé teszi. Citromkarikákkal és menta vagy citromfű bóbitákkal lehet díszíteni.

 

Hidd el, nagyon menő ilyen házi készítésű finomságokkal várni a vendégeket, értékelni fogják.

 

Próbáld ki te is!

A recepthez ezeket a hozzávalókat használtam fel:

Gunpowder zöld tea
smiley jégkockatartó.