Kosár

Nincs termék a kosárban.

Matcha macaron házilag

A legjobb macaron alapreceptet Martha Stewart-tól „tanultam”.


Rengeteg alaprecept ismert, szinte mindenki más és más arányokat használ. Én Martha Stewart receptjét használom, mert  benne bízom, szeretem a receptjeit. A jó alapanyagot aztán kedvedre ízesítheted, színesítheted. Nekem a teás macaronok a kedvenceim. Nézzük most meg, hogyan készítsünk üde zöld matcha macaronokat.


Amerikai recept lévén a mértékegységeket bögrében adja meg a recept, ami nagyon egyszerűvé teszi a sütést, ha megszokod. Válassz ki egy kb 2 dl-es bögrét és használd mindig ugyanazt sütésekhez.


Hozzávalók:


-Mandulaliszt helyett Martha hántolt mandulát és porcukrot darál össze, így jobb lesz az alapanyagunk.


1 bögre hántolt mandula (kb. 15 dkg)+ fél bögre porcukor (kb. 10 dkg) konyhai robotgépben finomra darálva = ez lesz a mandulalisztünk. Átszitálom egy tálba.    


-2 db tojásfehérje            


-1/4 bögre kristálycukor


-1 teáskanál matcha por


-habzsák 1 cm átmérőjű nyomócsővel.


 


Elkészítés:


 Kemény habbá verem a 2 tojásfehérjét a kristálycukorral, majd óvatosan hozzákeverem spatulával a matcha porral összekevert mandulaliszthez, 37-szer. Igen, így mondja, 37-szer körbehaladok, majd lenyomom a spatulával. Nem kell gyorsan és sokáig sem keverni, nehogy összetörjük a tojásfehérjét.


Egy pohárba állítom a habzsákot, végét visszahajtom, így fogom megtölteni az alapanyaggal.  


Sütőlapra 2 cm átmérőjű, egyforma köröket nyomok. Ezután 2-szer a pulthoz veregetem a sütőlapot, hogy laposak legyenek a félköreim, és 175 fokos sütő alsó részébe tolom. 13 perc alatt készre sütöm. A sütési idő felénél megfordítom a tepsit, hogy a másik rész kerüljön belülre.


Miután kihűltek a kalapok, krémmel vagy lekvárral összeragasztom, és hűtőbe teszem 24 órára. Fogyasztás előtt 2 órával kiveszem hogy szobahőmérsékletűre melegedjen, és már fogyasztom is.


Matcha poros macaron kalapokhoz a következő ízű krémek illenek legjobban, de bátran kísérletezz más ízekkel is, tetszés szerint: tonkababos krém, csokikrémes krém, vaníliás krém, fehércsokis krém.

Sok sikert!JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!      JÁTÉK!!!

Próbáld ki a receptet, küldd be a fotót a kapcsolat@teaprogramok.hu címemre vagy a Facebook oldalunkra és örömmel közzéteszem a blogomban. A beküldők között egy tasak matcha tea port sorsolok ki.