Kosár

Nincs termék a kosárban.

Esküvőszezon,teás szemmel

Mire használhatod a teát, hogy még különlegesebbé tedd a nagy napot?


1, Használhatsz teás ültetőkártyát, ami köszönőajándék is egyben. A vendégek biztosan még évek múlva is emlegetni fogják a szokatlan, ám kedves és figyelmes ajándékot.


- Az üvegcsébe kerülő tea ízvilága az ifjú pár ízlését tükrözi. Nyugi, segítek kiválasztani a tökéletes teát számotokra.


- Ti választjátok ki azt is, milyen kísérőkártyára, milyen szöveg kerüljön. Nézz meg néhány ötletet: http://teatervezo.hu/tartalom/eskuvore


2, Állófogadás, vendégek érkezése: ismerős? Ilyenkor általában pezsgővel szokták fogadni a szertartás előtt szállingózó vendégeket, aki pedig nem fogyaszt alkoholt, borzalmas gyerekpezsgőt kap. Miért ne érdemelnék meg az alkoholkerülők is az elegáns fogadtatást? Várjátok őket teával, így biztosan minden vendég elégedett lesz.3,
Ha az este alatt szeretnétek programot, de inkább kerülitek a hagyományos esküvői népi játékokat, akkor szervezzetek teakóstolót a násznépnek. Néhány különlegesség, egy kis szakértelem, és máris feledhetetlen lesz az este. Nem csak a ti számotokra, hanem a vendégek számára is.4,
Ha igazán elegáns, egyedi programmal szeretnétek még meghittebbé varázsolni a szertartást, zárjátok le teaszertartással. Ismeritek azt a hagyományt, amikor a két család egyesülését gyertyagyújtás szimbolizálja? A menyasszony édesanyja meggyújt egy gyertyát, a vőlegény édesanyja egy másikat, az ifjú pár pedig ezzel a két lánggal meggyújta a közös gyertyájukat, ezzel szemléltetve, hogy megszületett egy harmadik, új család. Nagyon szép szertartás, de ugyanezt megtehetitek teával is:
a menyasszony édesanyja beleszórja a tealeveleket egy porcelán teaedénybe, a vőlegény édesanyja ráönti a forró vizet, a vőlegény pedig ezután tálalja az elkészült teát, amit közösen, egy csészéből fogyasztanak el a menyasszonnyal. Ebben az esetben ugyanebből a teából érdemes a köszönőajándékokat is készíteni, hogy a násznép is részese lehessen otthon a teaélménynek. Sőt, nagyobb mennyiséget is vásárolhattok, így minden évfordulón újra és újra megkóstolhatjátok a ti teátokat.


Ezt a szertartási módot egy amerikai bloggertől, a World of tea bloggerétől hallottam, akit a tea hozott össze a feleségével, ezért mindenképp szerették volna, ha a tea megjelenik az esküvőjükön is. Az alábbi képek az ő esküvőjükön készültek.


Ha ti is, kedves házasulandók, kedvet kaptatok egy kissé extravagáns, ám nagyon elegáns programhoz, keressetek bizalommal a kapcsolat@teaprogramok.hu elérhetőségen. A saját, egyedi teátok kiválasztásában, a program megszervezésében és/vagy lebonyolításában is szívesen segítek.                            


Fotók: http://www.worldoftea.org/