Málna hibiszkusz jeges tea

Miért jó keverni a szörpöt teával? Két oka is lehet:

– ha túl édesek találod a málnaszörpöt, bolondítsd meg üde, fanyar hibiszkusszal. Nagyon jól harmonizál az édes málnával.


– másik megközelítés: ha azt szeretnéd, hogy a gyerek néha egészséges, antioxidáns-bomba teát is igyon, csempészd a málnaszörpjébe, észre sem fogja venni 🙂

Így készítsd el:

Hozzávalók:

– egy evőkanál szárított hibiszkusz szirom
– 3 dl víz
– 3 dl hideg málnaszörp
– üvegkancsó, üvegpoharak, szívószálak, jégkockák a tálaláshoz.

Elkészítés:

Forrázd le a hibiszkuszt 3 dl forró vízzel, tedd félre kicsit hűlni.

Tölts meg egy üvegkancsót (1- 1,5 literes) félig jégkockákkal, öntsd rá a hideg málnaszörpöt és a kihűlt hibiszkuszteát, keverd össze. Szívószállal, hosszú üvegpoharakban tálald.

Tipp: esti bulikban, kertipartikon is felszolgálhatod ugyanezt a teát, ha kevés vodkát keversz még hozzá. 😉