Fűszeres rebarbara jeges tea

Home / Receptek / Fűszeres rebarbara jeges tea
Itt a rebarbara szezon!
Leginkább pitét vagy kompótot készítek belőle, de idén jeges teaként fogyasztja a család! Frissítő, finom és egészséges!

Hozzávalók:

– 6 szál rebarbara
– 6 bögre víz
– 6 kiskanál barna cukor
– 4-5 szegfűszeg
– 2 fahéjrúd
– jégkockák.

Elkészítés:

A megtisztított rebarbarát (csak a külső vékony héját kell lehúzni) felkockázzuk, és egy lábas forrásban lévő vízbe tesszük. Nagyon alacsony lángon 30-40 percig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Az utolsó 10 percre hozzáadjuk a fűszereket is. Én fahéjat és szegfűszeget használok, de ha inkább édesen szereted, vaníliarudat is használhatsz a fűszerek helyett. Ezután leszűrjük, majd hozzákeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni.
Jégkockákra öntve kínáljuk, mentaágakkal díszíthetjük.

Nagyon hűsítő, friss és egészséges ital lesz belőle az egész család számára!