Málna hibiszkusz jeges tea

Málna hibiszkusz jeges tea

Receptek, Tea a csészémben, Teás receptek
Miért jó keverni a szörpöt teával? Két oka is lehet:- ha túl édesek találod a málnaszörpöt, bolondítsd meg üde, fanyar hibiszkusszal. Nagyon jól harmonizál az édes málnával. - másik megközelítés: ha azt szeretnéd, hogy a gyerek néha egészséges, antioxidáns-bomba teát is igyon, csempészd a málnaszörpjébe, észre sem fogja venni :) Így készítsd el: Hozzávalók: - egy evőkanál szárított hibiszkusz szirom- 3 dl víz- 3 dl hideg málnaszörp- üvegkancsó, üvegpoharak, szívószálak, jégkockák a tálaláshoz. Elkészítés: Forrázd le a hibiszkuszt 3 dl forró vízzel, tedd félre kicsit hűlni. Tölts meg egy üvegkancsót (1- 1,5 literes) félig jégkockákkal, öntsd rá a hideg málnaszörpöt és a kihűlt hibiszkuszteát, keverd össze. Szívószállal, hosszú üvegpoharakban tálald.Tipp: esti bulikban, kertipartikon is felszolgálhatod ugyanezt a teát, ha kevés vodkát keversz még hozzá. ;)
Elolvasom!
A nyár slágere: levendulatea

A nyár slágere: levendulatea

Receptek, Tea a csészémben, Teás receptek
Készíts jeges teát herbateából is. Így esténként is kortyolgathatod, a teraszon ülve, csillagokat nézve... Kell ennél több egy meleg nyári éjszakán? Mivel még levendulaszezon van, próbálj ki két változatot: 1. levendula + rooibos Finoman édeskés, illatos, nőies tea. Amellett, hogy nyugtat, a rooibos az immunrendszert is erősíti az extra magas antioxidáns-tartalma miatt. Tipp: forrón is ISTENI! Így készítsd el: egy teáskanál szálas rooibost és egy teáskanál levendula virágot önts le kb. 80 fokos forró, de már nem lobogó vízzel, és áztasd 5 percig. Majd szűrd le. Ha jegesen szeretnéd kipróbálni, akkor várd meg míg szobahőmérsékletűre hűl (30-60 perc), és hosszú üvegpoharakban, jégkockákra öntve tálald. 2 adag lesz belőle. 2. levendula + citromfű + kamilla Ez is nyugtató tea, segíti az elalvást. Ha melegben nehezen alszol el, ezt a teát neked…
Elolvasom!
Fűszeres rebarbara jeges tea

Fűszeres rebarbara jeges tea

Receptek, Tea a csészémben, Teás receptek
Itt a rebarbara szezon!Leginkább pitét vagy kompótot készítek belőle, de idén jeges teaként fogyasztja a család! Frissítő, finom és egészséges!Hozzávalók:- 6 szál rebarbara- 6 bögre víz- 6 kiskanál barna cukor- 4-5 szegfűszeg- 2 fahéjrúd- jégkockák.Elkészítés:A megtisztított rebarbarát (csak a külső vékony héját kell lehúzni) felkockázzuk, és egy lábas forrásban lévő vízbe tesszük. Nagyon alacsony lángon 30-40 percig főzzük, míg teljesen puha nem lesz. Az utolsó 10 percre hozzáadjuk a fűszereket is. Én fahéjat és szegfűszeget használok, de ha inkább édesen szereted, vaníliarudat is használhatsz a fűszerek helyett. Ezután leszűrjük, majd hozzákeverjük a cukrot és hagyjuk kihűlni.Jégkockákra öntve kínáljuk, mentaágakkal díszíthetjük.Nagyon hűsítő, friss és egészséges ital lesz belőle az egész család számára!
Elolvasom!
Bodzás jeges tea és limonádé

Bodzás jeges tea és limonádé

Receptek, Tea a konyhámban
Legutóbbi biciklizésem alkalmával nem tudtam ellenállni a bodza bódító illatának, így félreálltam, és az erdőben szedtem egy jó 10-12 fej tenyérnyi virágot. Megfigyelted már közelről, mennyire szép a bodza virága? Sok-sok apró, ötszirmú kis virágból áll a virágzata, aminek a színe és az illata is gyönyörű! Hazaérkezvén rögtön nekiálltam a bodzalimonádé készítésének, mivel ha kihullik a virágpor, már nem lesz olyan jó édes, bodzás az italunk. 4 liter vízhez adtam 40 dkg cukrot és karikáztam fel 2 nagy citromot, majd beletettem a 12 fej virágzatot, lefedtem, és árnyékos, hűvös helyre tettem 2 egész napra. Ezután átszűrtem az egészet kimosott üvegekbe, és azóta a hűtőben pihennek és csak arra várnak, hogy hétvégén felszolgáljam az érkező vendégeknek, néhány színes szívószál és egy vödör jég társaságában. Felnőtt társaságnak feldobom egy kis zöld teával,…
Elolvasom!