Tea time = me time, avagy 5 perces teadélután, mint énidő

Tea time = me time, avagy 5 perces teadélután, mint énidő

Tea a csészémben, Tudástár
Sokszor hallom az ellenérveket a szálas teák ellen: nincs rá időm, túl macerás, nehéz megcsinálni, túl erős/túl gyenge lesz…. Pedig nem bonyolult egyáltalán, az élményért viszont, amit nyújt, megéri rászánni azt a 2 percet. Mert ennyit vesz igénybe az elkészítése, és még marad másik 3 perced nyugodtan elkortyolgatni. 5 perc szünetet csak megérdemelsz egy nap, nemigaz? ****************************************************************************************************Megmutatom, hogyan töltődj fel egy tökéletes csésze teával néhány perc alatt. Amire szükséged lesz: kedvenc teáscsészéd teáskanál egy teafilter vagy szűrő szálas tea forró víz óra. Ezekből a szálast teán és teaszűrőn kívül gondolom minden más megtalálható otthon, szóval nem is kell sok mindent beszerezned :) Elkészítés: Egy csészényi forró (de sosem lobogó) vízhez egy csapott teáskanálnyi tealevelet használj, ez kb. 2 g lesz. Tedd a szűrőbe vagy filterbe, és öntsd le a forró…
Elolvasom!
Víz, víz, víz

Víz, víz, víz

Tea a csészémben, Tudástár
Első bejegyzésként fontosnak tartom elmondani, mennyire lényeges a víz minősége teakészítésnél. Jó teát csak jó minőségű vízből lehet készíteni. Sokan ennek nem tulajdonítanak jelentőséget, egészen addig, míg meg nem kóstolnak egy jó teát klóros csapvízből, majd rögtön utána forrásvízből. Homlokrácsapós a felismerés, hogy mekkora a különbség a két végeredmény között, ami nem csoda, hiszen a tea 99 %-a víz. 1. A jó tea készítéséhez első lépés tehát a megfelelő víz kiválasztása, ami lehet: - Csapvíz, ha az jó minőségű, nem túl kemény, semmiképp nem klóros, vagy vasas. De ebben az esetben is csak hideg, jól kiengedett csapvizet használjunk, hogy friss és oxigéndús legyen, és még jobb, ha egy otthoni vízszűrő kancsón át is tudjuk szűrni, mert az sok klórt kiszűr a vízből, lágyabb, finomabb lesz. Ha túl kemény a csapvizünk,…
Elolvasom!